úvahy, komentáře, glosy, recenze knih

Nadávat mrtvým a oslavovat něčí smrt je zvrácenost!

18. 4. 2013 16:55

V pondělí 8.4. letěla světem zpráva, že zemřela britská expremiérka Margaret Thatcherová. Nikdy jsem nebyla její obdivovatelkou, neměla jsem ji v lásce, její názory, postoje, projevy i zaměření nebyly pro mne přijatelné. Přesto mě pobouřily nadávky a urážky na její osobu a oslavy její smrti. Je to zvrácenost. Kam jsme to klesli?

Chápu, že se mnozí cítí jejím působením poškozeni, že její opatření a kroky zasáhly silně do lidských životů. Nadáváním, urážením nebo oslavováním smrti expremiérky ničeho nedosáhnou, jejich situace se nezmění. Jenom tím šlapou po své lidské důstojnosti a klesnou ještě hlouběji než se nacházejí nyní. Jak vidno, vytratily se nejen křesťanské hodnoty, rozpadá se i přirozená morálka.

Působení expremiérky budou hodnotit odborníci a analytici. Její osobu, život a úmysly bude soudit Bůh. Lidé s vysokou zodpovědností budou souzeni přísněji. Kdo mnoho dostal, od toho se bude mnoho žádat.

Proto prosím, Pane, spas její nesmrtelnou duši, daruj jí milost a milosrdenství. Odpusť, co udělala špatně, a pomoz všem, kteří se cítí poškozeni. R.I.P.

Zobrazeno 811×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio