úvahy, komentáře, glosy, recenze knih

Dva papežové - dvojnásobná láska

18. 4. 2013 16:45

V předvečer zvolení papeže Františka, když ve zpravodajství ukázali zástupy lidí na Svatopeterském náměstí, můj otec prohodil, že nechápe, proč tam ti lidé hodiny stojí a koukají na komín, když papež v těchto dnech zvolen nebude. Mně je samozřejmě jasné, že to "stání a koukání na komín" má hluboký duchovní, symbolický a rituální smysl, hlavně v tom, že přítomný Boží lid vyprošuje shromážděným kardinálům duchovní dary a modlí se za dobrou volbu. Nicméně ani já jsem neočekávala nějaký brzký výsledek.
Následující den 13.3. ve středu odpoledne jsem se vypravila do plaveckého areálu, kde jsem -  abych se přiznala -mezi všemi těmi bublinkami, vodotrysky a vodními atrakcemi úplně zapomněla, že probíhá konkláve.
Když jsem z areálu kolem 18.45 vyšla, na krajinu padalo šero, široko daleko nikdo, všude ticho. Jen sníh a mráz. Areál se totiž nachází na okraji města u lesa na břehu řeky. Náhle jsem pocítila intenzívní nutkání k modlitbě.
Před 19. hodinou jsem dorazila na zastávku MHD a dál se intenzívně modlila. Autobus  přijel asi v 19.05. Nastoupila jsem a pokračovala v modlitbě. V té chvíli jsem ještě netušila, že už "habemus papam". Jsem ráda, že mi Duch svatý vnukl modlit se i při mé zapomnětlivosti, aniž jsem něco tušila.
 Když jsem pak o hodinu později uviděla nového papeže poprvé v TV, sotva promluvil, zjistila jsem, že ho mám ráda.  Přitom jsem ještě nevěděla,co bude říkat, a už vůbec ne, jak se bude projevovat, na co bude klást důraz.
Benedikta XVI. mám nadále ráda,jak uvádím v těchto článcích.
http://www.christnet.cz/clanky/5015/modlici_se_a_rozjimajici_papez_je_darem_pro_sveho_nastupce_cirkev_i_svet.url
http://m.tetivova.webnode.cz/news/rozhodnuti-benedikta-xvi-je-mezi-nim-a-bohem/
Nyní máme dva papeže, které mám ráda.  Takže  od toho dne mohu milovat s dvojnásobnou intenzitou.

Zobrazeno 763×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio